Ik maak wat mee met Jessica Kwekkeboom, teamcoach, partner in crime, studiegenoot, sparringpartner, spiegel en vriendin...We gingen alleen maar een podcast opnemen met Caroline Franssen. Maar dat pakte anders uit...

We kwamen binnen en Caroline vroeg ons wat we wilden drinken. Het antwoord van Jessica (koffie graag als het niet te veel moeite is hoor) leidde tot een tafelopstelling, waar ik toeschouwer van mocht zijn. Dankjewel Jessica voor jouw openheid & lef. Mooi voorbeeld van verantwoordelijkheid nemen. De podcast is daardoor dit keer heel dichtbij gebleven.

Los van het familiesysteem, waar je sowieso onderdeel van bent, heb je dus ook een eigen systeem. Een eigen systeem wat bestaat uit allerlei delen van jou, die je onbewust inzet in bepaalde situaties, om te “overleven”. En delen, met behoeften, die nog onbekend zijn, maar wel heel belangrijk om te “leven”. Als je daar bewust van wordt, kun je je verantwoordelijkheid nemen en meer empathie voor jezelf en anderen ervaren. Door het systemisch te benaderen en het op te stellen met specifieke poppetjes komt het zo binnen in je lichaam....Eigenlijk zou iedereen dit een keertje mee moeten maken.

Dank Caroline we zijn zo veel wijzer geworden van deze opstelling en van de podcast

Caroline Franssen is de schrijfster van o.a. het boek Beeldkracht. Beeldkracht is een systemische methodiek. Met een tafelopstelling en gebruik van figuren worden de gevoelens en gedachten zichtbaar van cliënten. Caroline vertelt over deze methodiek en over familie dynamieken. Hoe werkt je persoonlijke systeem? Welke familiedynamieken kun je onbewust in verstrikt raken? Waarbij het nemen van eigen verantwoordelijkheid de rode draad is van het gesprek.

De podcast is via deze link te luisteren. https://open.spotify.com/episode/3qQVoblP5Cz3Gotug2l818?si=d3d3aff11990499f


Delen via: