Alles is in beweging, het universum, de aardbol, het leven, de atomen in je lichaam. Ik beweeg hierin mee, letterlijk als ik schommel, wieg, wandel, dans en yoga beoefen. En in figuurlijke zin wil ik bewegen/groeien in mijn bewustwording als mens; verantwoordelijkheid nemen voor mijn gedachten, emoties, woorden en daden, vrij zijn van oordelen, in balans zijn, authentiek, geduldig, met compassie.

En zo nu en dan beweegt het niet, zit ik vast, is er een blokkade, mag er iets worden doorvoeld, erkend of blootgelegd.

Alles is met elkaar verbonden, als individu ben ik onderdeel van mijn gezin (mijn man en twee jongens), mijn familie, mijn land van herkomst en van nog veel meer systemen. We hebben allemaal een basisbehoefte om je verbonden te voelen met anderen (gezien, gehoord en begrepen te worden) of erbij te horen. Mijn behoefte aan verbinding is een rode draad in mijn leven en deze zocht ik vooral buiten mijzelf. Door de verbinding met mijzelf aan te gaan (verantwoordelijkheid nemen, aanwezig te zijn en waar te nemen) en mijn lichaam te omarmen en te bewonen voel ik me meer dan ooit verbonden.

En zo nu en dan ervaar ik helemaal geen verbinding, zit ik vast in mijn hoofd, een verhaal, patronen, mag er iets worden doorvoeld, erkend of blootgelegd.

Alles mag er zijn.

Ik geloof dat alles in dit universum met elkaar verbonden, in beweging is en compleet wil zijn. Het begeleiden van opstellingen staat dicht bij mijn waarheid en ik ben heel dankbaar dat ik hiermee mensen in beweging kan brengen, vrijer van patronen en blokkades.


Delen via: